Banner 980x90

Ekoskolu Ziemas forumā piedalīsies arī pārstāvji no Valmieras

Publicitātes foto/Foto: Valmieras Viestura vidusskola
Publicitātes foto/Foto: Valmieras Viestura vidusskola
No 24. līdz 26.februārim Rīgā pirmo reizi tiks rīkots Ekoskolu programmas 15 gadu jubilejai veltīts Ziemas forums. Tas pulcēs ap 300 pedagogu un skolēnu no visas Latvijas. Valmieru šajā forumā pārstāvēs Valmieras Viestura vidusskola un Lazdiņas privātās pamatskolas "Punktiņš" struktūrvienība "Zaļā skola".

Kā pilsētas informācijas portālu Valmmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, Ziemas foruma mērķis ir veidot izpratni par Ekoskolu programmā aktuālām tēmām.

Piedaloties forumā, varēs uzzināt, kā Ekoskolu programmas vērtības iespējams īstenot praksē, lai ikdienā veicinātu videi draudzīgu rīcību. Forumā tiks nodrošināta daudzveidīga un piesātināta programma, kurā būs ietvertas ne tikai tematiskas nodarbības, bet arī dažādas aktivitātes, piemēram, pārgājiens Mangaļsalā.

Šī gada Ziemas foruma laikā dalībnieki būs aicināti iedziļināties nozīmīgos vides jautājumos, piemēram, izprast bioloģisko daudzveidību Latvijas ainavās un pasaulē, izvērtēt klimata pārmaiņas un ikdienas paradumu ietekmi uz pārtikas aprites sistēmu.

Ekoskolu programma ir vides izglītības modelis, kurā darbojas vairāk nekā 200 izglītības iestādes - ne tikai skolas, bet arī bērnudārzi un augstskolas. Visā pasaulē Ekoskolu programmai ir vismaz 49 000 dalībskolu 64 valstīs. Ekoskolu izglītības modeļa mērķis ir iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, lai sekmētu jauniešu spēju radīt pasaulē pozitīvas ilgtspējīgas attīstības pārmaiņas.

Valmierā Ekoskolas vārdu šogad nes Valmieras Viestura vidusskola, Valmieras 2.vidusskola, bērnudārzs "Vālodzīte", Vidzemes Augstskola, kā arī Lazdiņas privātās pamatskolas "Punktiņš" struktūrvienība "Zaļā skola". Šogad pirmo gadu Ekoskolas sertifikātu ieguvusi arī Valmieras sākumskola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)