Banner 980x90

Ecmanis: Iedzīvotāju emigrācija ir viena no valsts lielākajām problēmām

Valsts viena no lielākajām problēmām ir tā, ka iedzīvotāji to izvēlas pamest, intervijā aģentūrai LETA atzina Valmiera pilsētas pašvaldības domes deputāts Vugars Ecmanis (ZZS).

"Diemžēl tas skar arī Valmieru. Ja tā turpināsies, valstī būs darbvietas, bet nebūs, kas strādā. Un, protams, tas ietekmē budžetu, jo mums samazinās nodokļu maksātāju skaits," atklāja Ecmanis.

Viņaprāt, pašvaldības budžets ir mazs, un tā nav tikai Valmieras pilsētas problēma.

"Protams, gribētos, lai budžets ir lielāks, tad būtu iespējams realizēt vairāk projektu iedzīvotāju labā, bet šobrīd jāiztiek ar to, kas ir. Šajā situācijā gan aizvadītajā gadā, gan šogad galvenais budžeta mērķis ir nodrošināt izglītības iestāžu darbiniekiem darba algu. Ministru kabinets nolēma palielināt minimālo algu, kas arī ietekmēja budžetu, jo vajadzēja meklēt iespējas nodrošināt piemaksas skolotājiem. Tas ir nepieņemami, ka skolotāji saņem tikai nedaudz lielāku algu kā sētnieki. Uzskatu, ka ne tikai skolotājiem, bet arī medicīnas darbiniekiem, policistiem un ugunsdzēsējiem vajadzēja palielināt algu. Mēs cenšamies dzīvot pēc Eiropas standartiem, bet tas ir nesalīdzināmi, kādas algas ir Latvijā un kādas - citās valstīs," bilda deputāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)