Banner 980x90

Dvīņumāsas no Valmieras atzīmē 90 gadu jubileju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 30.oktobrī 90.dzimšanas dienu atzīmēja dvīņumāsas no Valmieras – Mirdza Paegļkalne un Dzidra Ģēģere, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Cienījamajā jubilejā abas māsas devās sveikt arī Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes Sociālā atbalsta nodaļas vecākā sociālā darbiniece Jolanta Rutkovska un sociālā darbiniece Līga Jakobsone, atzīstot, ka šāds gadījums viņu praksē ir pirmoreiz.

Mirdza un Dzidra dzimušas tālajā 1926.gadā. Mirdza ir vecākā, bet Dzidra jaunākā māsa. Dvīņumāsas augušas trīs bērnu ģimenē – viņām bijis arī vecāks brālītis. Savu bērnību un pirmās skolas gaitas vadījušas Dikļu pusē. Savukārt Burtnieku pusē, apgūstot mājturību, aizrāvušās ar adīšanu. Rokdarbi ir bijusi māsu sirdslieta visa mūža garumā. Jāpiemin, ka savā svētku dienā abas bija tērpušās pašdarinātos adījumos. Pasliktinoties veselībai, šo iemīļoto nodarbi diemžēl ir nācies pārtraukt.

Pēc mājturības prasmju apgūšanas, māsas joprojām turējās cieši kopā un turpināja izglītoties Priekuļos, iegūstot agronoma profesiju. Māsas absolvēja skolu un sāka strādāt kolhozā, kas atradās Alojas pusē. Abu līdz šim kopīgi vadītais ceļš nedaudz pašķīrās, kad tika sastaptas mūža mīlestības un mīti gredzeni. Neskatoties uz attālumu, kas šķīra, māsas joprojām viena par otru turpināja rūpēties un atbalstīt. Kopš abām kundzēm vīri ir aizgājuši aizsaulē, viņa dzīvo kopā Valmierā, kur savulaik vecākā māsa Mirdza kopā ar vīru uzcēla ģimenes māju. Ikdienā Dzidra mīl klausīties radio un interesēties gan par iekšpolitiku, gan ārpolitiku, bet Mirdzai patīk lasīt žurnālus un skatīties televizoru. Tāpat abas kundzes uzzinātos jaunumus labprāt pārrunā viena ar otru un saviem līdzcilvēkiem.

Pašlaik par abām māsām gādā vecākās māsas Mirdzas vedekla Gunta, kura atzīst, ka kundzes ļoti gaidījušas ciemiņus, jo kāroja pēc svētku kūkas. Jaunākā māsa Dzidra to apstiprina, pieminot, ka māsa viņu jau bērnībā mīļi dēvējusi par "saldumu pūriņu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)