Banner 980x90

Četru Vidzemes pašvaldību atbalsta programmā "Zīle" 37 008 eiro sadalīts sešiem biznesa inovāciju projektiem

Rīga, 19.jūn., LETA. Četru Vidzemes pašvaldību atbalsta programmā "Zīle" 37 008 eiro sadalīts sešiem biznesa inovāciju projektiem, aģentūru LETA informēja Valmieras attīstības aģentūras pārstāve Baiba Zvejniece.

Šogad "Zīlei" iesniegti seši Valmieras pilsētas uzņēmēju projekti, trīs Burtnieku novada uzņēmēju projekti, divi no Kocēnu novada un viens no Beverīnas novada uzņēmējiem. Projekti pārstāv dažādus inovatīvus virzienus un aktivitātes, kas ļauj uzņēmējiem attīstīt un pilnveidot savu uzņēmējdarbību. Programmā iesniegti inovāciju projekti par kopējo summu 90 293 eiro. Kā atbalsta summa pieprasīti 63 343 eiro, savukārt atlikušos 26 950 eiro uzņēmēji bija apņēmušies līdzfinansēt paši.

Projektos uzņēmēji plānojuši īstenot un ieviest inovatīvas vadības un pārdošanas procesu veicinošas sistēmas, ieviest digitālus risinājumus ražošanas procesu optimizēšanai, ieviest inovatīvas mārketinga pieejas produktu virzīšanai globālā tirgū, izstrādāt dizainu noteiktai sistēmai un iekārtām, veidot prototipu, kā arī ieviest tirgū jaunu pakalpojumu multimediju jomā. Tāpat projektu īstenošanas laikā plānots attīstīt sadarbību ar publisko sektoru, stāstīja Zvejniece.

Programmā "Zīle" iesniegtos projektu pieteikumus vērtēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts, pašvaldības domes Attīstības un uzņēmējdarbības lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Klepers, Valmieras pilsētas pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītājs Gints Bērtiņš, biedrības "Valmieras attīstības aģentūra" valdes priekšsēdētāja Ilze Eglāja, Kocēnu novada Attīstības nodaļas vadītājs Armands Broks, Burtnieku novada Tautsaimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Gatis Cukmacis, Beverīnas novada domes deputāts Salvis Rambols.

Vērtēšanas komisija atzinīgi novērtēja visus iesniegtos biznesa projektus; pieteikumi bija sagatavoti patiesi kvalitatīvi, nodrošinot augstu konkurenci starp biznesa inovāciju idejām, stāstīja Zvejniece.

Finansējumu saņēma Valmieras pilsētas uzņēmumi SIA "EchoTech", kas izstrādās stratēģisko dizainu sportistu monitoringa sistēmai "EchoSports", savukārt SIA "Baltijas Industriālais Serviss" radīs digitalizācijas risinājumu ražošanas uzņēmumiem. SIA "Sniega tehnika" izstrādās inovatīvu papildinājumu II paaudzes kūdras harvesteriem, SIA "Valmieras TV" par iegūto finansējumu ieguldīs VTV studijas modernizācijai un jauna pakalpojuma ieviešanai tirgū.

Kocēnu novada uzņēmums SIA "Daupro" atbalsta programmā iegūto finansējumu ieguldīs vadības un pārdošanas procesu datorizētas sistēmas izstrādei iekšējo un pārdošanas procesu optimizācijai. Burtnieku novada uzņēmums SIA "GDOG" nodrošinās Maple CO2 monitora pārdošanas veicināšanas pasākumus.

Visiem 12 projektiem tiks dota iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas Valmieras attīstības aģentūrā par projektu ieviešanu un par finansējuma piesaistes iespējām arī no citiem avotiem.

Tuvākajā laikā notiks sadarbības līgumu parakstīšana ar Valmieras pilsētas pašvaldību par finansējuma piešķiršanas un izlietošanas kārtību. Pēc līgumu parakstīšanas uzņēmumi varēs uzsākt projektu aktīvo fāzi, realizējot iecerētās aktivitātes. Plānots, ka visi atbalstītie projekti jārealizē līdz šī gada 30.novembrim, uzsvēra Zvejniece.

Atbalsta programmu "Zīle" realizē četras pašvaldības - Valmieras pilsēta, kā arī Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadi. Programmas ieviešanu sadarbībā ar četrām pašvaldībām koordinē Valmieras attīstības aģentūra.

"Zīles" mērķis ir veicināt jaunu produktu un inovāciju realizēšanu, stiprināt esošos uzņēmumus un veicināt jaunu tehnoloģisku uzņēmumu veidošanos četrās pašvaldībās. Turklāt programma paredz visām iesaistītajām pašvaldībām kļūt par inovāciju un jaunu produktu testgultni jeb testēšanas vidi (angliski "test-bed"), proti, labvēlīgu vietu, kur uzņēmumiem veidoties, attīstīties un nobriest.

Kopējās atbalsta programmas budžets šogad ir 37 008 eiro. Valmieras pilsētas pašvaldība konkursa finansējums tiek nodrošināts Urban Innovative Actions programma projekta "Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas" (UIA03-250 NextGen Microcities), ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)