Banner 980x90

BVKB: Valmieras peldbaseina lietošanas drošumu šobrīd nav pamata apšaubīt

Rīga, 1.okt., LETA. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) uzsver, ka līdz ar akta par Valmieras peldbaseina ēkas pieņemšanu ekspluatācijā parakstīšanu šā gada 21.septembrī, BVKB ir atzinis objektu par derīgu ekspluatācijai un drošu, aģentūru LETA informēja BVKB.

Pieņemot objektu ekspluatācijā, saņemti visi nepieciešamie atzinumi no atbildīgajām iestādēm - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Veselības inspekcijas un citiem, kā arī pēc BVKB uzdevuma ēkai veikts papildus ekspertīzes atzinums.

Ņemot vērā eksperta atzinumu, Valmieras pilsētas pašvaldībai uzdots veikt ēkas jumta konstrukciju monitoringu un ziņot BVKB par rezultātiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka BVKB ir pieņēmis ekspluatācijā Valmieras uzbūvēto peldbaseinu, taču ar nosacījumu, ka pašvaldībai būs jāveic jumta struktūrplātnes izlieču kontrole. Aktā par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā iekļauts nosacījums, ar kuru Valmieras pilsētas pašvaldībai uzdots veikt ēkas tehnisko izpēti un iesniegt informāciju par izpētes rezultātiem BVKB.

Būvdarbu kontroles laikā 2018.gada martā BVKB būvinspektors konstatēja atsevišķas neatbilstības, tika uzdots veikt izbūvētās jumta struktūrplātnes konstrukcijas ekspertīzi. Turklāt paši būvniecības procesa dalībnieki, lai pamatotu un novērstu konstatētās neatbilstības, secināja, ka būvprojekta risinājumam nepieciešams veikt izmaiņas, lai pastiprinātu kopnes. Tika izstrādātas būvprojekta izmaiņas un veikta ekspertīze.

Ekspertīzi veica AS "Inspecta Latvia", atzinumā norādot, ka objekta nesošās jumta konstrukcijas bultskrūvju savienojumu nestspēja ir pietiekama un uzskatāma par atbilstošu. Vienlaikus atzinumā norādīts, ka būves ekspluatācijas laikā būs nepieciešams veikt jumta struktūrplātnes izlieču kontroli.

Valmieras peldbaseina būvdarbi tika sākti 2015.gada 17.novembrī, bet pabeigti šā gada 15.augustā. Peldbaseins tika pieņemts ekspluatācijā 21.septembrī. Kopējā teritorijas platība ir 5928 kvadrātmetri, bet apbūves laukums - 2895 kvadrātmetri.

Jaunais peldbaseins tika uzbūvēts ar 5,4 miljonu eiro valsts dotāciju. Baseina būvniecības projekta pasūtītājs ir Valmieras pašvaldība, projektu realizēja SIA "Arčers", būvuzraudzību veica SIA "Būvuzraugi LV", autoruzraudzību - pilnsabiedrības "ISB/Nams" biedrs SIA "Nams".

Peldbaseina plānotais garums ir 25 metri (m). Tam būs astoņi celiņi, baseina dziļums - no 1,2 līdz 2,3 m. Tiek plānots izveidot arī divus mazāka izmēra bērnu baseinus dziļumā līdz 0,9 m, tribīnes, kurās sportistiem līdzi just varēs 300 skatītāju, rehabilitācijas zonu ar baseiniem, vannām, pirtīm un terapijas kabinetiem, sauso treniņu zonu, 300 vietu ģērbtuves, medicīnas kabinetus, kā arī telpas tehniskajām vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)