Banner 980x90

Burtnieku novada pašvaldību uzņem veselīgo pašvaldību tīklā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 9.decembrī, Burtnieku novada pašvaldība oficiāli uzņemta Latvijas Nacionālo veselīgo pašvaldību tīklā. Pašvaldības darbošanās šajā tīklā uzlabos veselības aprūpes pieejamību novadā, kā arī veicinās iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Rudzīte.

"Ziņu par to, ka esam pievienojušies Nacionālo veselīgo pašvaldību saimei saņēmām jau šovasar, taču oficiālu Veselības ministrijas apliecinājumu, ka esam veselīgo pašvaldību pulkā saņēmām tikai tagad. Sports un veselīgs dzīvesveids Burtnieku novada pašvaldībai vienmēr ir bijusi prioritāte, un tiek mērķtiecīgi strādāts pie tā, lai novada ļaudīm būtu iespēja izkustēties. 

Novadā ir vairākas augsta līmeņa sporta bāzes, piemēram, BMX velotrase un 9 bedrīšu golfa laukums Valmiermuižā, kā arī šobrīd pati modernākā šautuve Latvijā Rencēnos, kas sniedz iespēju trenēties. Turklāt šobrīd Burtnieku ezerā atdzimst arī burāšana, jau ir notikušas sacensības, šogad jau ir bijuši pirmie bezmaksas treniņi novada jauniešiem. Tāpat jau par tradīciju ir kļuvušas pašvaldības rīkotās ikgadējās novada ziemas un vasaras sporta spēles, kurās piedalās gan bērni, gan pieauguši, gan seniori. Tagad, esot veselīgo pašvaldību pulkā, jau esam izstrādājuši plānu veselības veicināšanas pasākumiem. Ceram, ka arī šī plāna palīdzību, veselīgs dzīvesveids kļūs par katra novadnieka dzīves moto," teic pašvaldības sporta organizatore Elīna Krūkle.

Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls tiek veidots saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas noteiktajiem principiem. Tas darbojas kā platforma savstarpējai informācijas un labās prakses piemēru apmaiņai starp pašvaldībām, dažādu apmācību organizēšanai, kopīgu projektu veidošanai. Tāpat Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā iesaistītajām pašvaldībām ir arī lielāka iespēja saņemt valsts un Eiropas Savienības finansējumu iedzīvotāju veselības veicināšanas projektiem. 

Nacionālā veselīgo pašvaldības tīkls tika izveidots 2013.gadā, un tajā darbojās 25 pašvaldības. Šobrīd Nacionālā veselīgo pašvaldības tīklu veido jau vairāk nekā 100 Latvijas pašvaldību.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)