Banner 980x90

Burtnieku novada dome aizņemsies 801 486 eiro Matīšu kultūras nama būvniecībai

Valmiera, 26.apr., LETA. Burtnieku novada dome nolēmmusi Valsts kasē uz 25 gadiem aizņemties 801 486 eiro, lai realizētu vairāk nekā miljonu vērto Matīšu kultūras nama atjaunošanu, aģentūru LETA informēja Burtnieku novada pašvaldības pārstāve Arita Rudzīte.

Publiskā iepirkuma rezultātā projektu pildīs vietējais uzņēmums SIA "SCO Centrs", veicot gan telpu grupas nojaukšanu, būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību.

Pirmos darbus paredzēts uzsākt šovasar, bet pie būvniecības plānots ķerties klāt rudenī. Kopumā darbs ir jāpabeidz 18 mēnešu laikā, lai tas būtu gatavs uz Latvijas simtgadi.

Plānots, ka ēka tiks pilnībā pārbūvēta. Veicamo darbu ir daudz, jo laika zobs ēkas tehniskajam stāvoklim ir nodarījis visai ievērojamu postu.

Topošajā tautas namā atradīsies lielā zālē ar 195 sēdvietām, kas paredzēta lielākiem sarīkojumiem un ballēm, kā arī mazā zāle, kas būs paredzēta mazāka formāta pasākumiem, piemēram, dzejas lasījumiem un izstādēm. Tāpat tiks labiekārtota topošā tautas nama apkārtne, tiks izveidots neliels skvēriņš ar košumkrūmiem un stāvlaukums automašīnām.

Vēsturiskā tautas nama ēka Burtnieku novada Matīšos ilgus gadus atradās privātīpašumā un stāvēja neapsaimniekota. Savulaik tā celta par Matīšu iedzīvotāju ziedojumiem, tāpēc pagasta ļaudis ikdienas ar smagumu sirdī nolūkojās, kā senā ēka iet postā.

Vietējie iedzīvotāji jau kopš novada izveidošanas lūdza pašvaldību ēku sakārot un atjaunot tā kādreizējo slavu. 2011.gada vasarā novada domnieki saņēma vairāku simtu iedzīvotāju parakstītu vēstuli ar prasību atgūt un atjaunot vēsturisko ēku.

2014.gada augustā novada domes deputāti nolēma šo ēku pirkt un tā nonāca pašvaldības īpašumā.

SIA "SCO Centrs" 2015.gadā strādāja ar 53 557 eiro lielu peļņu uz apgrozījumu, kas pārsniedza 10,2 miljonus eiro. Uzņēmums pieder Jānim Matisonam un Uldim Apsītim, un tajā strādā 115 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)