Banner 980x90

Burtnieka ezera krastā būs skatāms deju uzvedums "No gaismas līdz gaismai"

Rīga, 23.jūl., LETA. Sestdien, 3.augustā, plkst.21.30 Burtniekos, Burtnieku centra pludmalē, varēs vērot deju uzvedumu "No gaismas līdz gaismai" ar Agra Daņiļeviča horeogrāfiju, aģentūru LETA informēja Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Stērste.

Uzvedumā piedalīsies deju skola "Dzirnas" un Burtnieku novada dejotāji.

Kā informēja Stērste, deju uzvedums "No gaismas līdz gaismai" ir stāsts par visīsāko nakti gadā, kad Latvijā iedegas tūkstošiem ugunskuru un ikviens, dziedot Līgo dziesmas, baudīdams rituālu spēku, dabas mistiku, zāļu smaržu, vasaras pilnbriedu un mīlas vilinājumu, sagaida pirmos saules starus.

Burtniekos nedēļu pirms pasākuma tiks organizētas deju meistarklases, kur Daņiļeviča un deju skolas "Dzirnas" pasniedzēju vadībā Burtnieku novadā dzīvojošie bērni un jaunieši pilnveidos savas kustību prasmes un attīstīs ritma izjūtu.

Šī ir ceturtā vasara, kad Burtnieku novada jaunieši pēc intensīvas mācību programmas var dejot "uz lielās skatuves" kopā ar profesionāliem dejotājiem. Ar Burtnieku novada pašvaldības atbalstu novada jaunajiem dejotājiem mācības tiek nodrošinātas bez maksas. Šogad plānots iesaistīt arī pieaugušos dejotājus, lai veidotos paaudžu sadarbība. Tāpat Burtnieku novada dejotājiem pievienosies deju skolas "Dzirnas" audzēkņi, stāstīja Stērste.

Meistarklasēs ne tikai mācīsies dejot, bet arī jaunajiem dejotājiem tiks stāstīts par senlatviešu rituāliem un vasaras saulgriežiem kā gaismas svētkiem. Trīs dienas norisināsies rotu meistarklase, tās vadītājs Matīss Daudziņš palīdzēs apgūt latvisku rotu kalšanu, izpratni par senatnīgo rotu nozīmi un radīšanu. Rotas dalībnieki izmantos saviem izrādes tērpiem.

Horeogrāfa Daņiļeviča vadībā tiks izzinātas latviskās vērtības un tautas tradīcijas, tādējādi veicinot šo vērtību pārmantojamību.

Deju uzvedums "No gaismas līdz gaismai" notiks dabā - Burtnieku centra pludmalē. Tajā netiks izmantotas dekorācijas, tikai ezera ainava, ūdens un saulriets. Uzveduma laikā tiks peldināti zirgi un kopā ar tiem dejotāji veidos ainas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)