Banner 980x90

Burtnieku novada pašvaldības budžets pieņemts ar 1,43 miljonu eiro deficītu

Valmiera, 8.febr., LETA. Burtnieku novada pašvaldības budžets pieņemts ar 1,43 miljonu lielu deficītu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Pašvaldības kopējie ieņēmumi sasniedz 7,25 miljonus eiro, bet izdevumi - 8,69 miljonus eiro. Deficītu segs ar 1,02 miljonu eiro pārpalikumu no pērnā gada un aizņēmumu Valsts kasē.

No pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda vietvara 2018.gadā saņems 1,17 miljonus eiro.

Līdzīgi kā citās pašvaldībās, arī no Burtnieku novada tēriņiem lielākā daļa, tas ir, 37,7%, ir atvēlēti izglītībai. Tai ar 21,6% seko atpūta, kultūra un reliģija, bet ar 15,6% budžeta tēriņu - pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošana. 12,2% no tēriņiem prasīs likumdošanas un izpildvaras kategorija, kuras pieaugums kopskatā saistāms ar algu pieaugumu, administratīvo ēku uzturēšanas izdevumiem, inventāra un datortehnikas atjaunošanu, piedzimšanas pabalsta kāpumu par 30 eiro un reprezentatīvo materiālu izgatavošanu.

Šogad iecerēts pabeigt Matīšu kultūras nama pārbūvi, lai tajā būtu 195 vietas un mazā zāle. Tāpat Rencēnos iecerēta estrādes izveide un sporta laukuma pārbūve, bet bērnudārzam "Burtiņš" ieplānota piebūves būvprojekta izstrāde, lai tur varētu uzņemt vairāk audzēkņu.

Jau vēstīts, ka Burtnieku novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādei "Burtiņš" Ozolu ielā 2a, Valmieras pagastā, tiks celta piebūve, kas ļaus bērnudārzā uzņemt vēl 80 bērnus.

Piebūvi iecerēts pabeigt 2018.gada novembra sākumā, un tā ļaus bērnudārzā nokomplektēt vēl četras grupiņas un samazinās rindas uz bērnudārzu, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības izpilddirektors Mārtiņš Kļaviņš.

Tāpat piebūvē būs arī zāle sporta un kultūras pasākumiem, kas jaunajām bērnu grupiņām būs nepieciešama, jo jau esošā zālīte ir pilnībā noslogota.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)