Banner 980x90

Boķis vēl nezina, kad stāsies LZS

Valmiera, 31.janv., LETA. Saeimas deputāts Inesis Boķis vēl nezina, kad iestāsies "Latvijas Zemnieku savienībā" (LZS), sakot, ka tas ir laika jautājums, taču aģentūrai LETA nenoliedza plānus par atgriešanos parlamentā arī uz nākamo sasaukumu.

Politiķis arī nenoliedza, ka vakar izstājies no reģionālās partijas "Valmierai un Vidzemei", jo bijušajiem biedriem atšķīrušās domas par potenciālajiem sadarbības partneriem.

Boķis apgalvoja, ka LZS rindās labāk izdosies aizstāvēt Valmieras un Vidzemes intereses, risināt tautsaimniecības, sporta un mežsaimniecības jautājumus. Tomēr Saeimas deputāts vairījās vērtēt savas izredzes nodrošināt vietu parlamentā uz vēl četriem gadiem, sakot, ka cīņa būs spraiga un lielākā daļa parlamentāriešu cer uz vēl vienu termiņu, taču izvēlē ir vēlētāju rokās.

Jau vēstīts, ka "Valmierai un Vidzemei" valdes sēdē lemts, ka tā uz nākamajām Saeimas vēlēšanās turpinās jau iesākto sadarbību ar politisko spēku "Vienotība".

Kā preses konferencē informēja tās vadītājs, Valmieras mērs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei), nesaskaņas ar Boķi radušās, jo bijuši dažādi redzējumi par to, ar kuru lielo partiju sastrādāties nākamajās parlamenta vēlēšanās.

Jau ziņots, ka Boķis, kurš bija "Vienotības" sadarbības partijas "Valmierai un Vidzemei" biedrs un valdes loceklis nolēma izstāties no "Vienotības" Saeimas frakcijas. Tādu pašu lēmumu pieņēma arī deputāts Viktors Valainis, kurš ir Jēkabpils reģionālās partijas biedrs. Arī šī ir "Vienotības" sadarbības partija.

Gan Boķis, gan Valainis savu izstāšanos no "Vienotības" frakcijas pamatoja ar Saeimas balsojumu par deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atsaukšanu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas. Abi minētie deputāti balsojumā atturējās, lai gan viņu frakcijas biedri atbalstīja Sudrabas atsaukšanu.

Boķis iepriekš pieļāva iespēju rakstīt iesniegumu par iestāšanos vienā no Zaļo un zemnieku savienību veidojošajām partijām - LZS. Viņš arī neizslēdza iespēju kandidēt vēlēšanās no ZZS saraksta, ja tiktu panākta šāda vienošanās.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis skaidroja, ka lēmumi par Boķa iespējamu pievienošanos LZS un startēšanu Saeimas vēlēšanās ir partijas attiecīgās reģionālās nodaļas rokās. Brigmanis personīgi atbalstot Boķa pievienošanos LZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)