Banner 980x90

BMX un skeitborda meistarklase Valmierā

Foto: Aija Mūrniece
Foto: Aija Mūrniece
Piektdien, 28.aprīlī, Valmieras skeitparkā ieradās Baltic BMX School treneris Dāvis Dudelis, Rīgas Skeitborda skolas treneri Arts Amoliņš un Artūrs Bogdanovičs, lai rādītu meistarklasi, instruētu drošu braukšanu ar BMX riteni un skeitborda dēli, kā arī demonstrētu dažādus trikus.

Pasākuma mērķis – piesaistīt jauniešus skeitbordam un BMX braukšanai. Treneri ieradušies Valmierā, lai parādītu savas spējas, iemācītu kaut ko jaunu un pats galvenais, liktu izprast, ka braukšana ar skeitborda dēli un BMX riteni nav tikai izklaide, bet gan īsta dzīves mācība, kuras laikā tiek apgūta cieņa pret citiem, pieklājība, spēja kontrolēt sevi.

Dāvis Dudelis ar BMX braukšanu nodarbojas gandrīz 11 gadus. Viņš uzskata, ka interese par BMX ar laiku pieaug. "Prieks, ka mūs Valmierā satika tik kupls skaits jauniešu un bērnu dažādā vecumā. Patīkami redzēt arī savus BMX biedrus," teic D. Dudelis.

Kopīgais treniņš sākās ar vingrošanu, jo ir svarīgi iesildīt gan rokas, gan kājas pirms braukšanas, lai nerastos traumas. Obligāta prasība ir arī ķivere. "Braucot ar BMX un skeitbordu obligāti vajag aizsargķiveres, protams, ir labi, ja tiek izmantoti arī elkoņu sargi, ceļu sargi. Mēs esam atveduši gan riteņus, gan skeitborda dēļus un, protams, ķiveres. Visi mūsu braucēji ir nodrošināti ar nepieciešamo inventāru," skaidro Rīgas Skolas skeitborda treneris Artūrs Bogdanovičs.

Uz BMX treniņu ir ieradušies gan iesācēji, gan mazliet prasmīgāki braucēji. "Iesācēji grib iemācīties braukšanas pamatus. Pieredzējušākie braucēji prasa padomus konkrētiem trikiem. Es ar katru braucēju runāju individuāli, lai noskaidrotu viņa prasmju līmeni, uzzinātu ko vēlas iemācīties, " par treniņa procesu stāsta D. Dudelis.

Katrā sportaveidā galvenais ir iemācīties pamatelementus, lai varētu attīstīt tālāk savas prasmes. "Mēs mācījāmies pašus skeitborda braukšanas pamatus. Sākām ar taisnajiem pārbraucieniem, pēc tam gājām uz rampām. Mācījāmies uzbraukt uz rampas, nobraukt ejā, apguvām pagriezienu tehniku, centāmies turēt balansu, stāvot tikai uz divām riepiņām, " par mācību gaitu stāsta skeitborda treneris A. Bogdanovičs.

Lai sāktu nodarboties ar BMX vai skeitbordu, galvenā ir attieksme un vēlme iemācīties kaut ko jaunu, atzīst treneri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)