Banner 980x90

Ar zaru šķeldošanas akciju Valmierā sāksies pavasara sakopšanas mēnesis

Rīga, 2.apr., LETA. Līdz 2.maijam Valmieras iedzīvotājiem iespējams pieteikties un bez maksas izmantot zaru šķeldošanas pakalpojumu, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Pieteiktajās adresēs "Valmieras namsaimnieks" veiks zaru šķeldošanu, līdz būs izpildīti visi pakalpojuma pieteikumi. Zari jānovieto ērti piebraucamās vietās, to resnos galus novietojot pret ielu. Pēc īpašnieka izvēles sasmalcināto zaru šķeldu var atstāt tālākai izmantošanai īpašumā vai tiks nodrošināta tās aizvešana.

Akcijas laikā zaru šķeldošanas pakalpojumu finansē Valmieras pilsētas pašvaldība. Tas tiek darīts ar mērķi atbalstīt Valmieras iedzīvotājus pavasara sakopšanas darbos, samazinot zaļo, grūti kompostējamo atkritumu apjomu piemājas dārzos. Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem zaru un jebkādu citu zaļo atkritumu dedzināšana piemājas dārzos nav atļauta.

Aprīlis Valmierā tradicionāli ir pavasara sakopšanas mēnesis. Šajā laikā iedzīvotāji ir aicināti sakopt gan savas piemājas teritorijas, gan organizēt pilsētas sakopšanas talkas. Lielā talka šogad notiks 27.aprīlī. Taču pilsētas sakopšanas talkas iespējams organizēt katram ērtākajā laikā arī pirms Lielās talkas.

Valmieras pilsētas pašvaldība pavasara sakopšanas mēneša laikā tradicionāli finansē arī bezmaksas lielgabarīta atkritumu nodošanas akciju. Šogad šī akcija Valmieras iedzīvotājiem būs pieejama no 16.aprīļa līdz 7.maijam. Pašvaldība aicina iedzīvotājus sekot līdzi informācijai par lielgabarīta atkritumu nodošanas akciju un pavasara sakopšanas mēneša norisēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)