Banner 980x90

Ar japāņu mūziķa Oki Kano koncertu Valmiermuižā sāksies "Sviesta kulšanas" sērija

Valmiera, 30.okt., LETA. 4.novembrī plkst.20 Valmiermuižas alus virtuvē ar japāņu tautas muzikanta Oki Kano bezmaksas koncertu sāksies "Sviesta kulšanas" sērija, kuras laikā ar dažādu pašmāju un ārvalstu etno mūziķu uzstāšanos notiks laika atskaite līdz etno-festivālam "Sviests 2018" nākamā gada jūnijā, aģentūru LETA informēja Valmiermuižas kultūras biedrībā.

Koncertā Kano savos muzikālajos priekšnesumos vēstīs par Japānas kultūru un spēlēs tādus tradicionālos instrumentus kā tonkori un mukkuri.

Japāņu mūziķis lepojas, ka ir nelielās ainu tautas no Japānas ziemeļiem pārstāvis. Viņš ir izglītojies Tokijā un darbojies Ņujorkā, kur strādājis ar specefektiem filmu producēšanā, taču pēc tam atgriezies dzimtenē, lai apgūtu tradicionālo ainu stīgu instrumentu tonkori un popularizētu to. Mūziķa karjeras laikā Kano nodibinājis savu studiju un ierakstījis deviņus albumus. Mūziķis ir arī grupas "Oki Dub Ainu Band" vadītājs, kurā galvenais instruments ir tonkori apvienojumā ar bungu komplektu, basģitāru un taustiņinstrumentu. Grupa uzstājas festivālos Japānā un visā pasaulē.

2018.gada 16.jūnijā etno-festivāls "Sviests" notiks Valmiermuižā. Festivāls radies, apvienojoties diviem pasākumiem Vidzemes pusē - Jāņu ielīgošanas svinībām "Saulgriezis" Valmiermuižā un etno-eko festivālam "Sviests" Cēsīs. Nākamgad festivālam tiek plānota Latvijas simtgades svinībām atbilstoša programma. Par tā galveno tēmu izvirzīta "baltu ciltis", kas nozīmē, ka papildus latviešu etno un folkgrupām būs iespējams dzirdēt arī dienvidu kaimiņtautu mūziķus, kuru valstis atrodas bijušajās baltu cilšu teritorijās - Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)