Banner 980x90

Ar apbalvojumu "Goda valmierietis" apbalvos Latvijas valsts vienaudzi

Rīga, 29.okt., LETA. Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienā, 18.novembrī, Valmieras Drāmas teātrī svinīgā sarīkojumā ar apbalvojumu "Goda valmierietis" tiks apbalvots Latvijas valsts vienaudzis Ēriks Tomsons, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Kā uzsver pašvaldība, Tomsons, saukts arī par Pārcēlāju, rīkojoties drosmīgi un pašaizliedzīgi, ir izglābis dzīvības un palīdzējis kopā palikt ģimenēm. Otrā pasaules kara laikā, veicot astoņus braucienus pāri jūrai, Tomsons drošībā nogādāja vairāk nekā tūkstoti cilvēku. Par to izcieta sodu Sibīrijas lēģerī. Saņēmis arī valsts augstāko apbalvojumu.

Apbalvojumu "Goda valmierietis 2018" saņems arī sporta skolotājs, sportists-vecmeistars Elmārs Gulbis. Viņš piedzima dažas dienas pirms neatkarīgās Latvijas 10.gadskārtas. Sacensībās piedalās joprojām, šogad Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības 55.sporta spēlēs iepriecinot ar uzvaru 1500 metru distancē 85+ grupā. Viņam pieder arī valsts rekords.

Apbalvojumu "Goda valmierietis 2018" iegūs arī dzejnieks un savas pilsētas patriots, "zaļās" domāšanas aizstāvis un laikraksta "Liesma" žurnālists Aivars Ustups. Apbalvojumu saņems arī Valmieras Drāmas teātra aktrise Skaidrīte Putniņa, šogad atzīmējot 50 gadu darba jubileju Valmieras Drāmas teātrī.

Titulu "Goda valmierietis 2018" 18.novembrī saņems sporta skolotājs, treneris, sportiska dzīvesveida entuziasts Ēriks Roštoks.

Savukārt apbalvojumu "Gada valmierietis 2018" saņems adītāja Tija Frīdenberga, barikāžu dalībnieks, sabiedriski aktīvs valmierietis Jānis Kalnačs, kā arī gide Ineta Amoliņa par ieguldījumu pilsētas attīstībā.

Goda un Gada valmierieši tiks sveikti Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītā svinīgā sarīkojumā 18.novembrī plkst.18 Valmieras Drāmas teātrī. Svinīgajā sarīkojumā uzstāsies vokālā grupa "Latvian Voices", kā arī būs "Dziesmas par Valmieru" videoklipa pirmizrāde.

Apbalvojuma saņēmējiem tiks pasniegts Valmieras pilsētas pašvaldības atzinības raksts un īpaši izgatavota piemiņas nozīmīte – Valmieras izaugsmes medaļa, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)