Banner 980x90

Aprīlī Valmieras teātrī jau trešo reizi uz skatuves atgriezīsies izrāde "Hamlets"

Rīga, 21.febr., LETA. Aprīlī Valmieras teātrī jau trešo reizi uz skatuves atgriezīsies pasaulē visbiežāk iestudētais un interpretētais Viljama Šekspīra šedevrs "Hamlets", un šajā reizē to iestudē režisore Indra Roga, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Jaunā iestudējuma pirmizrāde teātrī notik 12.aprīlī un šoreiz galvenās lomas atveidošana būs uzticēta aktierim Mārtiņam Meieram, bet pārējās lomās spēlēs Kārlis Arnolds Avots, Kārlis Freimanis, Elīna Hanzena, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Jānis Kreklis, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš un Imants Strads.

Visnoslēpumainākajā pasaules lugā no pirmā Hamleta līdz pēdējam tiek uzdoti vieni un tie paši jautājumi, taču to nozīme mainās līdz ar laiku, kurā dzīvojam paši, bilda Cekule.

Izrādes radošajā komandā strādā mākslinieki, ar kuriem režisore jau daudzkārt veiksmīgi sadarbojusies kā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone un citi.

Līdz šim Valmieras teātrī "Hamletu" divas reizes bija iestudējis režisors Oļģerts Kroders. Pirmoreiz ar aktieri Rihardu Rudāku titullomā luga Valmierā tika uzvesta 1972.gadā, bet otro reizi iestudējuma pirmizrāde notika 2008.gadā ar aktieri Ivo Martinsonu Hamleta lomā.

2007./2008.gada sezonā izrāde "Hamlets" tika nominēta Latvijas Teātra gada balvai septiņās nominācijās - "Gada dramatiskā izrāde", "Gada režisors", "Gada aktieris", "Gada aktrise otrā plāna lomā", "Gada aktiera otrā plāna lomā", "Gada mūzikas autors" un "Gada scenogrāfs" un balva tika saņemta trijās nominācijās Mārtiņam Vilkārsim tika "Gada scenogrāfs" balva, aktieris Rihards Rudāks par Polonija lomu tika pie "Gada aktieris otrā plāna lomā", kā arī iestudējums tika pie skatītāju simpātiju balvas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)