Banner 980x90

Aktuālas vasaras riepas? Ieskaties noderīgos padomos! 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tuvojoties gada siltajai sezonai, daudzi autovadītāji sāk domāt par automašīnas riepu nomaiņu. Lai arī vasaras riepas atļauts lietot no 1. marta, tomēr atbildīgākie šoferi zina, ka Latvijā laika apstākļi pavasarī vēl ir gana mainīgi, tādēļ ar pāreju uz vasaras riepām steigties noteikti nevajadzētu. Visdrošāk ir vadīties nevis pēc datuma kalendārā, bet laika apstākļiem – piemērotākais laiks riepu maiņai ir tad, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra sasniegusi vismaz + 7 grādus.

Tiem autovadītājiem, kuri apsver jaunu riepu iegādi, vajadzētu veltīt mazliet laika, lai izvērtētu vairākus būtiskus aspektus, kas palīdzēs iegādāties piemērotākās un drošākās riepas vasarai. 

Iepazīsties ar piedāvājumu
Riepu piedāvājums ir patiešām plašs, tādēļ vērts aplūkot vairākas iespējas. Riepas iespējams iegādāties gan riepu salonos, gan internetā – atliek tikai izvēlēties piemērotāko variantu. 

Uzzini, ko rāda riepu testi
Lai izdarītu gudru izvēli, vērts iepazīties ar informāciju par riepu testiem. Rezultāti pieejami gan auto tematikai veltītos žurnālos, gan arī internetā. Riepu testi ir noderīgi, lai uzzināti, kuri riepu modeļi uzrādījuši labākos rezultātus dažādos svarīgos kritērijos, piemēram, bremzēšanas ceļa garumā uz sausa, kā arī slapja asfalta, izturībā, saskarē ar ceļa virsmu u.c.  Ņemot vērā testu rezultātus, vienkāršāk atlasīt piemērotākos variantus. 

Izvērtē savus braukšanas paradumus
Skaidrs, ka visas riepas neder visiem gadījumiem, tādēļ svarīgi izvērtēt savus braukšanas paradumus un vajadzības. Piemēram, ja pārsvarā tiek braukts pa gludu un asfaltētu segumu, var izvēlēties riepas ar smalkāku protektora zīmējumu. Savukārt, ja pārvietošanās notiek pa dažādiem ceļiem, labāka izvēle būs riepas ar rupjāku protektora rakstu. Liela nozīme ir arī braukšanas intensitātei – gariem ceļa posmiem jāizvēlas izturīgākas riepas, kuru protektors tik ātri nenodils. 

Ņem vērā laika apstākļus
Lai arī, salīdzinājumā ar ziemas periodu, vasarā drošība uz ceļa ir daudz lielāka, tomēr arī šajā sezonā ir daži riska faktori, piemēram, lietus un slapja brauktuve. Šādā gadījumā var rasties akvaplanēšana, kuras laikā riepas zaudē saķeri ar ceļa segumu un automašīna kļūst grūtāk vadāma. Izvēloties vasaras riepas, šo faktoru noteikti jāpatur prātā un jāizvēlas tādas, kas nodrošina vislabāko saķeri un maksimāli drošu pārvietošanos arī spēcīga lietus laikā. 

Izvēlies pārbaudītas vērtības
Kā tas ir arī ar daudzām citām lietām, riepu iegādē vislabāk dot priekšroku pārbaudītām vērtībām – zināmiem ražotājiem un uzticamiem riepu tirgotājiem. Protams, izvēloties vasaras riepas, būtisks ir ne tikai to zīmols, bet arī visi tehniskie parametri, kurus norāda gan ražotājs, gan arī neatkarīgie eksperti, veicot riepu testus. Nereti noderīgas arī zinoša speciālista konsultācijas – viņš noteikti spēs ieteikt labākos risinājumus, lai uz ceļa justos komfortabli un droši arī vasaras sezonā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)