Banner 980x90

Ziedotāju atbalsts pieciem jauniem projektiem

Aprīlī atbalstu no Valmieras novada fonda Ziedotāju kluba saņēma piecas idejas projektu konkursā "Sev, tev, novadam". Valmieras 5. vidusskolā tiks izveidota vieta āra spēlēm, Burtniekos taps brīvdabas izstāžu zāle, Zilākalnā notiks Veselības nedēļa, Trikātas ļaudis aicinās vietējos un apkaimes bērnus uz izrādi "Pelīte – melīte", bet Ipiķiem būs savs kalendārs ar apskates vietām.

Kopumā konkursā "Sev, tev, novadam" tika iesniegti 20 pieteikumi. Tos klātienē izvērtēja ziedotāji un konkursa komisija, raugot devumu vietējai kopienai un iedzīvotāju iesaisti idejas īstenošanā.

Atbalstu saņēma Valmieras 5. vidusskolas atbalsta fonds, kur skolēni, vecāki un darbinieki pagalmā iekārtos laukumu piemirstām spēlēm – "klasītes", "gliemezītis", "gumijas" un citas. Tāpat atbalstu saņēma Zilākalna jaunieši, kuri vasaras sākumā rīkos Veselības nedēļu, pieaicinot speciālistus, kuri dalīsies ar veselīga uztura un sportošanas principiem, bet citudien notiks vieglatlētikas un nūjošanas aktivitātes visām paaudzēm.

Burtnieku centrā tiks ierīkota brīvdabas izstāžu zāle ar atklāšanu Mākslas dienās, kad bērni veidos mākslas darbus no dabā atrodamām lietām, jaunieši kļūs par laika vēstniekiem, apgūstot fotografēšanu, bet pieaugušajiem būs iespēja izmēģināt krāsu triepienu uz audekla.

Turpretī trikātieši uzvedīs Hermaņa Paukša teātra izrādi bērniem "Pelīte – melīte". Pēc izrādes tēli nepazudīs no skatuves, bet dosies rotaļās ar mazajiem skatītājiem. Projektu vērtēšanā iesaistījās Ziedotāju kluba dalībnieki, kuri pirms tam piepildīja konkursa krājkasīti, gada laikā ziedojot 20 €, 70 vai vairāk nekā 200 eiro. Daļa kluba dalībnieku ar projektiem iepazinās un balsoja elektroniski, bet daži arī izmantoja iespēju vērtēt projektus klātienē kopā ar konkursa komisiju.

Šajā konkursā izlietoti aptuveni 2000 eiro, bet atlikums un turpmākie ziedojumi būs pieejami nākamajos konkursos. Konkurss programmā "Sev, tev, novadam" tiek izsludināts divas reizes gadā, nākamais būs gaidāms rudens pusē. Fonda pamatdarbība ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas. 11 gadu laikā ar fonda un ziedotāju atbalstu īstenoti 200 projekti Valmierā un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)