Banner 980x90

5 lietas, kam nevajadzētu tērēt savu naudu

Sava budžeta plānošana un naudas taupīšana ir svarīga jebkuram cilvēkam, īpaši, ja ir kāds mērķis vai sapnis, ko ir vēlēšanās piepildīt. Naudas taupīšana, protams, prasa arī disciplīnu un zināmu devu paškontroles, jo veikalu bagātie plaukti mēdz piedāvāt dažādus kārdinājumus, kam grūti pretoties. Un tomēr ir lietas, kam nevajadzētu tērēt savu naudu, šoreiz 5 no tām.

Mirkļa iespaidā nopirktām lietām
Impulsīvie pirkumi ir labi izveidota budžeta plāna lielākie ienaidnieki. Impulsīvie pirkumi parasti rodas emociju un tā brīža mirkļa iespaidā, savukārt vēlāk cilvēks var attapties, ka iegādātā lieta viņam nemaz nav nepieciešama, tikai lieki aizņem mājās vietu. Lai ikdienas budžets būtu pasargāts no impulsīviem un nevajadzīgiem pirkumiem, vērts noteikt dienas limitu summai, ko drīkst iztērēt.

Lietām, kuras varat pagatavot pats
Veikalos nopērkams tik daudz lietu, ko patiesībā katrs ar nelielu centību var pagatavot arī pats savās mājās, piemēram, tā vietā, lai katru dienu pusdienlaikā pusdienas ēstu kafejnīcā, tās var viegli mājās pagatavot līdzņemšanai. Pašgatavotas lietas ne tikai ļaus ietaupīt finansiālos līdzekļus, bet arī sagādās gandarījumu par paveikto darbu. Savukārt, ja piemīt kāds talants, var droši sev tuvajiem un arī sev gatavot dāvanas – vai tas būtu apģērbs vai kāda mēbele, rokdarbi vai rotaslietas. 

Skaistumkopšanas pakalpojumiem, ko var paveikt arī mājas
Kādēļ gan maksāt par to, ko var izdarīt mājas? Protams, skaistumkopšanas nozare ir ļoti attīstīta un piedāvā visdažādākos pakalpojumus, tomēr vērts padomāt, vai ir lietas, ar kurām pats netiktu galā. Piemēram, uzacu raustīšana, vaksācija, manikīrs un pedikīrs ir pietiekami vieglas procedūras, ko droši var paveikt mājas apstākļos, tā ietaupot diezgan ievērojamus naudas līdzekļus. Līdzīgi ir arī ar kosmētiku – mājas apstākļos var pagatavot gan maskas sejai un ķermenim, arī skrubjus un pat ziepes. Turklāt pašgatavota kosmētika būs arī laba dāvanai kādai labai draudzenei. 

Plastmasas iepirkumu maisiņiem
Jau kādu laiku pasaule cenšas atteikties no plastmasas iepirkumu maisiņiem un iepakojumiem. Protams, plastmasa  nodara milzu kaitējumu dabai, tāpēc ir jauki, ja dodoties uz veikalu, varam pasargāt dabu, paņemot līdzi savu auduma iepirkuma maisiņu. Auduma maisiņus var gan iegādāties, gan arī pagatavot pats. Auduma maisiņs ne tikai skaisti izskatīsies un pasargās dabu, bet arī ļaus ietaupīt naudu. Pat ja liekas, ka 20 centi par maisiņu nav daudz uz pārējo iepirkumu fona, gada griezumā šī nauda var veidot ievērojamu summu, ko labāk iztērēt kur citur. Tas pats attiecas uz plastmasas iepakojumu. Arvien populārāk kļūst doties iepirkties, piemēram, uz tirgu ar saviem trauciņiem vai burkām, kuros safasēt iegādāto produkciju. Ilgtermiņā  tas izmaksās lētāk, nekā katru reizi maksāt par iepakojumu.
 
Līdzņemamajai kafijai vai ūdens pudelei
No vienas puses it kā sīkums – līdzņemamā kafija vai ūdens pudele nemaksā nemaz tik dārgi, un tomēr, ja šīm lietām nauda tiek tērēta katru dienu, tad gada laikā salasās ievērojama summa, ko varētu iztērēt citur vai novirzīt uzkrājumu veidošanai. Labāk iegādāties kvalitatīvu termokrūzi un kafiju līdzņemšanai pagatavot mājās vai ofisā. Arī ikdienas ūdens pudeles iegādi var aizstāt ar veikalā pirktu vairākkārt izmantojamu ūdens pudeli, ko līdzņemšanai uzpildīt mājās. Turklāt šādi tiks saudzēta arī daba, jo veikalā tirgotais ūdens tiek parasti pildīts plastmasas pudelēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)